Saopštenje za javnost povodom odobrenja zahtjeva za izgradnju hidrocentrale u Brodu

Published by udg on

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Na desetoj redovnoj sjednici, održanoj 31. 10. 2018. godine, Skupština Dragaš je odobrila zahtjev za davanje zaglasnosti DOO “SHARR PLLANINA VODE” iz Dragaša za izgradnju hidrocentrale u Brodu.

UDG izražava duboko neslaganje sa odlukom Skupštine Dragaš.

Tražimo od države da stane na put uništavanju prirodnih ljepota Republike Kosova. Zahtjevamo od nadležnih organa da ispitaju pozadinu ovog zahtjeva, kao i nadležnosti opštine Dragaš i druge nepravilnosti.
Dajemo punu podršku mještanima Broda i odbornicima koji su se na sjednici skupštine oštro usprotivili i glasali protiv ove odluke.

Ukoliko se ovaj projakat ostvari do kraja, ovo će biti treća hidrocentrala u opštini Dragaš, i ponovo na teritoriji Gore. U tom slučaju biće očigledno da lokalna vlast namjerno i planski gradi na teritoriji koju vjekovima naseljava goransko-bošnjačka zajednica.
UDG će oprezno pratiti dalja dješavanja i uticati u skaldu svojih mogućnosti. Ukoliko nadležni organi ne zaustave izgradnju, ne isključujemo mogućnost angažovanja advokata, ili isticanje ovog problema pred nadležnim međunarodnim institucijama.

Antwerpen, dana 7. 11. 2018. godine
Miralem Pelivani, predsjednik UDG-a


0 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *